موضوع مقاله آموزش در سایت حرفه پلاس : جایگاه influencer ها در بازاریابی شبکه های اجتماعی

مدرس آموزش
جناب آقای استاد حمیدرضا عظیمی
مدرس و مشاور دیجیتال مارکتینگ
سرفصل های نوشتار
Influencer
انواع Influencer
اینستاگرام
دو توصیه مهم
UTM
Engagement

حرف اول در این آموزش
Influencer کسی است که این قدرت را دارد تا بر روی تصمیم های خرید دیگران تاثیر بگذارد. نکته بعد این است که این فرد در همه زمینه ها تاثیر گذار نیست. بنابراین فردی که چون بامزه است و چهره ی خندانی دارد و چون یک اشتباه خنده دار انجام داده و حالا دو میلیون فالوور دارد، نمی تواند Influencer باشد
Influencer
کسی است که بر رفتار خرید مردم اثرگذار است اما این فرد در همه حوزه ها Influencer نیست.
این تاثیر بر خرید، به دلیل یکی از توانایی های ذیل می باشد:
1 . Knowledge (دانش)
2. Possession (موقعیت)
3. Relation (روابط)
شبکه های اجتماعی، خالق Influencer ها بودند. اگر شبکه های اجتماعی نباشند Influencer نیز به وجود نخواهند آمد. بر اساس مطالعاتی که در سال 2017 انجام شده است حدود 2/3 میلیارد فرد فعال در شبکه های اجتماعی داریم (حدود 42 درصد از جمعیت دنیا)، بنابراین خیلی خوب می توانیم از شبکه های اجتماعی استفاده کنیم. از طرفی آمار نشان می دهد که اجتناب ناپذیر است این 42 درصد مردم در دنیا فالوور این Influencer ها نباشند و پست های آنها را ندیده و تحت تاثیر قرار نگیرند. یعنی شما نمی توانید از این جمعیت کسی را پیدا کنید که فالوور این Influencer نباشند و بطور غیر مستقیم مطالب آن ها را ندیده باشند و تحت تاثیر آن ها قرارنگرفته باشند. بنابراینInfluencer ها می توانند نقش مهمی در مارکتینگ داشته باشند.

انواع Influencer
1. سلبریتی ها ( بازیگران، مدل ها و...)
2. متخصصان صنعت ( به واسطه تخصصشان مرجع تصمیم گیری بسیاری از افراد هستند)
3. تولیدکنندگان محتوا ( این افراد نه سلبریتی هستند و متخصص صنعت بلکه به واسطه ی تولید محتواهای جذاب در بخش خاصی از صنعت فالوور دارند)
4.Micro influencer ( این گروه بسیار با اهمیت و موثر بوده و متاسفانه در فضای مارکتینگی ما کم رنگ می باشند. آنها بر جمعیت کوچکتری اثر عمیق تری می گذارند، چون فالوور آن ها شناخت عمیق تری از آن فرد دارند احتمالاً ارتباط نزدیکتری با آن فرد داشته اند، به همین دلیل بیشتر اثر می گیرند)
اینستاگرام
طبق گزارشات، یکی از موثرترین شبکه های اجتماعی در حوزه Influencer Marketing (تاثیر گذارهای بازاریابی) در کل دنیا ، اینستاگرام بوده ، اما این گزارش بین المللی تاکید می کند که Influencer Marketing خودتان را محدود به اینستاگرام نکنید. در سال 2016، 5/74 درصد Influencer Marketing ها در اینستاگرام رخ داده است. در سال 2018 نقش اینستاگرام کم رنگتر شده لذا مطالعات تاکید میکنند که احتمالاً در سال 2018 ، یوتویوب نقش پررنگتری در Influencer Marketing پیدا کند.

دو توصیه مهم
. اگر قصد صادرات دارید، اینستاگرام، یوتویوب و فیس بوک راه حل های مارکتینگ ماست.
2. اگر قصد حضور و استفاده از بازارهای داخلی را دارید، اینستاگرام و معادل یوتویوب در ایران( آپارات) می تواند جذابیت داشته باشد.
گزارشی پیشنهاد می کند که از ابزارهای Influencer Marketing در کسب و کار خود استفاده کنیم.
پلت فرم هایی که در ایران که بتواند Influencer ها را به صاحبان کسب و کار وصل کند به وجود آمده اما هیچ کدام کارا نیستند. بدلیل اینکه صاحبان این پلت فرم ها تلاش می کنند ارتباط مستقیم بین Influencer و صاحب برند و کسب و کار را ایجاد نکنند. چون می خواهند پورسانت خودشان را از این طریق کسب کنند.
اما Influence Market Place ها (تاثیر گذاران بازار) این ارتباط را مستقیماً برقرار می کنند و اجازه می دهند صاحب برند و محصول به طور مستقیم با انواع Influencer ها از خرد تا کلان ارتباط برقرار کند.
نکته ی بعدی که در Influencer Marketing ها باید دقت کنیم، اندازه گیری ROI مربوط به تبلیغات و بازاریابی است که از طریق Influencer ها انجام می دهیم. برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم، باید ترافیک های وروردی به وب سایت یا سایر بخش هایی که داریم از طریق UTM اندازه گیری کنیم و ROI خودمان را در این مورد بدست آوریم که ما چه میزان خروجی و بازخورد از تبلیغات Influencer Marketing داشته ایم.
توصیه ی بعدی این است که محتوای خوب برای Influencer Marketing مشخص کنیم نه تبلیغ.
بهتر است به جای اینکه افراد را دعوت کنیم تا تبلیغ ما را ببینند، نشان بدهیم که چگونه می توانند با محصول ما زندگی بهتری داشته باشند، چگونه می توانند از محصول ما استفاده کنند و از این طریق محتوای ارزشمندی ایجاد کنیم.
توصیه آخر اینکه باید یک دخیره بزرگ از Influencer ها داشته باشیم، اولین گام برای اینکه بتوانیم موفق شویم این است که بتوانیم تعدادی ازInfluencer ها را پیدا کنیم تا در زمان های مناسب از آن ها استفاده کنیم. مثلا سی تا یا پنجاه تا .
UTM
یک آدرس یا یک پارامتری است که در انتهای آدرسLanding Page (صفحه ورودی) قرار می گیرد و به ما کمک می کند که بتوانیم ترافیک را رصد کنیم.
Engagement
اگر قصد دارید که بر روی صفحات اینستاگرامی، چه از جنس تولید محتواها و یا سلبریتی ها و... فعالیت کنید، میزان درگیری کاربر در آن صفحات را اندازه گیری کنید. صفحاتی که میزان Engagement آن ها زیر 5 درصد باشد، اساساً فضای مناسبی برای تبلیغات به هیچ شکلی نیستند و اگر بیشتر از این میزان باشد جذابیت آن برای صاحب برند و شرکت بیشتر است. در بسیاری از مدل های کسب و کار مثل صنعت آموزش، صنعت سلامت، صنعتی که با مد و فشن و زیبایی ارتباط دارد بسیار خوب جواب می دهد.

حرف آخر در این آموزش
Marketing بسیاری از مدل های کسب و کار خوب جواب می دهد. بطور مشخص در اینستاگرام کسب و کارهایی که تصویر محور هستند خیلی خوب می توانند از Influencer Marketing استفاده کنند.
موضوعات مربوط با موضوع جایگاه influencer ها در بازاریابی شبکه های اجتماعی در سایت حرفه پلاس
جایگاه روش های بازاریابی اینترنتی در شرایط جدید رکود و بحران
مروری بر پلت فرم های کسب درآمد در فضای مجازی کسب و کار ایران
پرسنال برندینگ در دیجیتال مارکتینگ
تجربیات موفق از بازاریابی در شبکه های اجتمایی با محوریت تجربه نت فلیکس
سئو ، تبلیغات ، برند یا اثر محتوایی خدمات کالا در تجارت الکترونیک
مراحل تجزیه و تحلیل رقبا در جستجوگرها و دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی منفی در دیجیتال مارکتینگ
جایگاه Influencer ها در بازاریابی شبکه های اجتماعی
ابزارهای اندازه گیری در دیجیتال مارکتینگ
بهینه سازی نرخ های تبدیل سایت CRO
مدیریت تجربه دیجیتال
آشنایی با دیجیتال مارکتینگ و نقش آن در هویت برند
دیجیتال برندینگ
ترکیب برندینگ دیجیتال و کانتنت مارکتینگ
مهارت های دیجیتال مارکتینگ کدامند؟
کمپین های دیجیتال مارکتینگ و مدیا پلنینگ
نقش تفکر استراتژیک و استراتژی در عصر دیجیتال
برنامه نگه داشت و دسته بندی کاربر
بازاریابی ویروسی در دیجیتال مارکتینگ
نقشه ی راه دیجیتال مارکتینگ
توزیع محتوا مهمتر از تولید محتوا
wikibrands in digitalmarketing
کمپین های دیجیتال مارکتینگ در ایران
بازاریابی محتوایی
نقش سئو مارکتینگ در بازاریابی محتوایی
همکاری اثربخش با تیم های محتوایی
اندازه گیری شاخص کلیدی عملکرد در سئو